fbpx

Dagprogramma cultuur fotoreis Armenië

Dag 1: aankomst

Op de eerste dag van onze fotoreis komen we aan in Yervan. In de avond ontmoeten we elkaar in één van de gezellige restaurants in bruisend Yerevan. Jullie krijgen allerlei praktische dingen voor dag 2 te horen. Na afloop wandelen we door Yerevan en gaan we richting ons hotel.

Cathedral Yerevan Armenia Programma cultuur fotoreis Armenië
Yerevan Armenia Programma cultuur fotoreis Armenië
Republic square Yerevan Armenia Programma cultuur fotoreis Armenië

Dag 2: Yerevan

Yerevan zelf kent vele bijzondere culturule objecten. De stad bestaat al duizenden jaren en dat voel je. We bezoeken de Blauwe Moskee, het genocide monument, de Noy cognac stokerij (incl wijnproeven van 1941 + cognac), de cascade, het victory park en de St Gregor de Illuminator kathedraal. In de avond ontspannen we naar eigen believen en/of bekijken we elkaar foto’s van de dag. We slapen in ons hotel in Yerevan.

Blue mosque Yerevan Programma cultuur fotoreis Armenië
Genocide memorial Yerevan Programma cultuur fotoreis Armenië
Cathedral Yerevan Amrenia Programma cultuur fotoreis Armenië

Dag 3: Khor Virap, Noravank, Areni en Karahunj

We verlaten Yerevan vroeg in de morgen en gaan op weg naar een iconische plek: Khor Virap. Dit klooster ligt pal voor de machtige Ararat (ruim 5000 m) en is een bijzonder fotogenieke plek. Hierna rijden we naar een van de verborgen kloosters van Armenie: Noravank. Midden in de (rode) bergen en alleen bereikbaar via een nauwe kloof. Na deze iconische plek bezoeken we de dichtbij gelegen Momik winecubes van Areni. Daar maken ze de beste wijnen van de Areni druif. We vervolgen onze reis en stoppen onderweg bij Karahunj. Het Armeense Stonehenge. Maar dan ouder en vaak ben je de enige bezoeker. We rijden door naar het karakteristieke stadje Goris om aldaar te overnachten. 

Khor Virap monastery. Urbex fotoreis Armenië
Noravank monastery Armenia Programma cultuur fotoreis Armenië
Armenian stonehenge Programma cultuur fotoreis Armenië

Dag 4: Khndzoresk, Tatev en Yeghegis

We beginnen de dag op tijd met het nabij gelegen Khndzoresk. Een bijzondere plek met een verlaten kerk diep in een kloof. Rondom zijn verlaten grotwoningen. Nadat we in Goris onze spullen hebben opgehaald rijden we naar Tatev. Een spectaculair en fototechnisch uniek gepositioneerd klooster, midden in de bergen. Na de lunch vertrekken we richting Yeghegis voor de overnachting. Een mooi plaatsje, dichtbij het beroemde Smbataberd kasteel.

Khndzoresk church Armenia Programma cultuur fotoreis Armenië
Programma cultuur fotoreis Armenië

Dag 5: Smbataberd, karavanserai, Selim pas, Sevan

Vroeg in de morgen kunnen liefhebbers met een 4×4 (tegen betaling) mee naar het prachtig gelegen Smbataberd, vlakbij ons hotel. Na terugkomst bij het hotel vertrekken we richting de fantastische Selim pas. Net voordat we boven zijn bezoeken we de Orbelian karavanserai uit 1322. Een reliek uit vervlogen tijden waar de tijd heeft stil gestaan. We rijden langzaam aan naar het noorden en passeren de spectaculaire Selim pas. We rijden over de Selim pas naar het Sevan meer en bezoeken daar eerst het 9e-eeuwse Hayravank klooster. Na de erop volgende lunch rijden we door naar het prachtig gelegen Sevanavank klooster uit 874. We rijden iets verder door naar het noorden en overnachten in de omgeving van Dilijan.

Sevannavank church Programma cultuur fotoreis Armenië

Dag 6: Odzun, Sanahin en Haghpat

Het landschap wisselt enorm. We rijden vanuit Dilijan (ook wel klein Zwitserland genoemd) naar Odzun. Hier bezoeken we een kerk uit de vijfde eeuw met de oudste afbeelding van Maria met kindje Jezus. Niet ver hier vandaan liggen de Unesco kloosters van Sanahin en Haghpat. Dit zijn uitzonderlijke plekken waar je heerlijk rond kunt lopen. Fotogeniek, uitgebreid en uniek. We overnachten in Haghpat op een fantastische locatie met een prachtig uitzicht over het dal. 

Haghpat monastery Armenia Programma cultuur fotoreis Armenië
Odzun church Armenia Programma cultuur fotoreis Armenië

Dag 7: Yezidi tempel, Aparan basiliek, Amberd kasteel

We rijden door het hooggebergte op de hoogste bergen van Armenia af. Onderweg stoppen we in Rya Taza bij een unieke Yezidi tempel. We stoppen ook in Aparan. Hier staat de Kasagh basiliek. Een van de oudste kerken op aarde, gebouwd eind 4e eeuw en grotendeels in oorspronkelijke bouwstijl. Uniek! We vervolgen onze weg de bergen in, omhoog, naar het fantastisch gepositioneerde Amberd kasteel. Hier gaan sprookjes leven. Na een goede lunch rijden we, indien mogelijk, de bergen uit naar ons hotel in Yerevan.

Yezidi temple Armenia Programma cultuur fotoreis Armenië
Aparan church Armenia

Dag 8: Garni, Symphony of Stones, Geghard, Yerevan

Vanuit ons hotel in Yerevan rijden we op tijd naar de rotsformatie Symphony of Stones, een lava gesteente met unieke vormen. Dichtbij deze rotsformaties liggen twee unieke Unesco locaties. Een heuse Romeinse tempel uit het jaar 77 in Garni en het prachtige klooster van Geghard. Dit klooster is In de berg uitgehakt en is een prachtige locatie om onze bezoeken af te sluiten. We rijden terug naar Yerevan. De avond sluiten we met elkaar af met een goed diner en het uitwisselen van hoogtepunten en de beste foto’s. We slapen in Yerevan.

Geghard monastery Programma cultuur fotoreis Armenië
symphony of stones Programma cultuur fotoreis Armenië

Hanzebeeld levert graag maatwerk. Voor jullie vriendenactiviteit bijvoorbeeld. Stuur ons nu jouw vraag en je ontvangt snel antwoord.