fbpx

MAATWERK (FOTO)REIS ARMENIË

Armenië is een schatkamer voor cultuurliefhebbers die graag fotograferen. Ga mee!

Ruimte voor vrijheid: met een maatwerk reis ontdek je Armenië zoals jij dat wilt

Geen behoefte aan een groepsreis, maar aan je eigen tempo, je eigen voorkeuren niemand anders voor je camera? Kom in contact op jouw reis op maat te maken. Armenie is een prachtig en uniek land om in alle vrijheid rond te reizen. Naast dat het een gastvrij land is kent het adembenemende landschappen, de oudste kerken op aarde en heerlijk eten.

Hanzebeeld organiseert diverse reizen naar Armenie. We zijn gespecialiseerd in het brengen van mensen naar de meest fotogenieke plekken in het land. Dit kan een mix zijn van cultuur, natuur en bijvoorbeeld urbex (verlaten gebouwen) en Sovjet overblijfselen.

Met een reis op maat is alles bespreekbaar. Hoe snel we reizen, hoe we reizen, het soort accomodaties, het type restaurants en de plekken die je wilt bezoeken. Door onze ervaring en samenwerking met Centraltour kunnen we je het allerbeste bieden.

Ben je geinteresseerd? Stuur gewoon vrijblijvend een e-mail naar info@hanzebeeld.nl en we nemen snel contact met je op om een vrijblijvend plan met prijsopgave te maken.

Blue mosque Yerevan

Met hoeveel mensen?

Wij zijn ervaren in het reizen met kleine gezelschappen. Zo is er alle tijd, zijn we flexibel en kunnen we beter en meer met elkaar delen. 

Voor wie?

De gevraagde fysieke inspanning is in principe beperkt. De reis is daarom geschikt voor jong en oud. Heb je een voorliefde voor fotografie? Dan hebben we je veel te bieden en richten we daar het programma ook op in, naar jouw wensen. Heb je interesse voor stevige wandelingen door de mooiste landschappen? Allemaal mogelijk. 

Wanneer

Een reis op maat zou geen maatwerk zijn als niet alles bespreekbaar zou zijn. Dus ook de data. We adviseren (ivm sneeuw) te reizen van maart tot en met oktober.

Wat kunnen we doen?

Armenië is een voormalig Sovjet-land waar nog veel van de Sovjets te vinden is. Maar het is bovenal het oudste christelijke land. Reeds in 301 werd het land een christelijke staat. Er zijn nog diverse kerken vanuit de vierde eeuw te vinden. Die kunnen we zeker bezoeken. Hanzebeeld zal samen met Centraltour een verzorgd programma opzetten waarbij we de allermooiste en meest fotogenieke plekken kunnen bezoeken. De reis zal volledig verzorgd zijn. Van overnachtingen, maaltijden tot vervoer. Belangrijk element in de reis is dat we echt de tijd kunnen nemen om op de verschillende locaties de meest unieke foto’s te maken. We kennen deze plekken goed.

Tatev monastery Armenia
urbex telescope control room

Alleen cultuur en natuur?

Hanzebeeld kent de beste plekken om cultuur en natuur met elkaar te verknopen tot een prachtige reis voor jou en jullie. Maar er is meer. Zo kunnen we unieke Sovjet gebouwen en sculpturen bezoeken (en fotograferen), maar is het ook mogelijk om urbex locaties te bezoeken. Denk aan een verlaten radiotelescoop, een verlaten fabriek of een verlaten pionier kamp. Wil je graag een serie urbex foto’s maken met een model? Dat is mogelijk. Zo zijn er veel ingredienten om tot een prachtige reis te komen. .

Wat kost het?

Voor maatwerk reizen werken we niet met vaste prijzen. We vinden het belangrijk om jouw ultieme reis in Armenie op te zetten en te begeleiden zoals jij dat wilt. Neem daarom contact met ons op via info@hanzebeeld.nl of onderstaande formulier zodat we met elkaar kunnen inventariseren wat jullie wensen zijn.

Inclusief

Een reis op maat  is inclusief overnachtingen, ontbijt, lunch, diner, hotel transfer, lokaal vervoer, begeleiding en toegang tot gezamenlijk bezochte locaties, 

Niet inbegrepen

De heen- en terugreis, tussendoortjes, fooien, persoonlijke uitgaven, evt toegangsgelden niet gezamenlijk bezochte locaties, reis- en annuleringsverzekering (verplicht), bijdrage garantiefonds GGTO € 9,00, reserveringskosten € 19.

Khackar. Urbex fotoreis Armenië
Field Armenia

Hoe werkt Hanzebeeld?

Geinteresseerd? Vul onderstaande velden in, dan nemen we contact met je op.

1 + 2 =

Armeense begeleiding

Hanzebeeld werkt samen met Centraltour, het bedrijf van Nvard Melkonyan. Zij zal de volledige reis bij ons gezelschap aanwezig zijn, net als Hanzebeeld eigenaar Wim Robbertsen. Er is volop persoonlijke begeleiding, indien gewenst. Nvard spreekt goed Engels, Russisch en Farsi.

Ervaren gids

Nvard is een ruim ervaren gids in heel Armenië. Ze is een lopende encyclopedie en weet veel achtergronden van wat je ziet. Van geschiedenis tot cultuur tot geografie en politiek. Ze heeft ruime ervaring in het begeleiden van groepen tot 25 man.

Enorm netwerk

Soms lijkt het wel of Nvard iedereen in Armenië kent. Feit is dat ze altijd weer een lijntje kan leggen als het nodig is.

GGTO

Het land Armenië

Armenië is een hooggelegen land in het zuiden van de Kaukasus. Het was het eerst christelijke land op aarde. Veel unieke kerken en kloosters stammen ook uit die tijd (vanaf de vierde eeuw). De hoofdstad Jerevan is de bruisende stad waar alles begint. De mix van natuur en cultuur, samen met de meest gastvrije mensen maakt het tot een ideaal vakantieland.

Cultuur

In de Armeense cultuur tref je vele invloeden aan. Het land is wisselend overheerst door Perzen, Mongolen, Russen, etc. Ook de Sovjetunie heeft duidelijke elementen aan de huidige cultuur toegevoegd. De Armenen zijn trots op hun oude cultuur.

Natuur

Armenië grenst niet aan een zee, maar heeft wel enkele meren, waaronder het grote Sevanmeer. Van bergen van ruim 4000 meter tot uitgestrekte lege dalen met snelstromende rivieren en natuurparken… adembenemend

Klimaat

Omdat Armenië relatief hoog ligt en niet aan zee is de luchtvochtigheid niet zo hoog. De zomers zijn er warm, de winters zijn er koud. Daartussenin is het er uiterst aangenaam.

Ook interessant: onze foto workshops 

 • fototour-doesburg-kade-hanzebeeld

  Workshop avond fotografie

  Vanaf: 39
 • Hanzebeeld workshop smartphone fotografie

  Workshop smartphone fotografie

  Vanaf: 39
 • workshop straatfotografie Doesburg

  Workshop straatfotografie

  Vanaf: 25
 • workshop basisfotografie hanzebeeld

  Workshop basisfotografie

  Vanaf: 79

Hanzebeeld levert graag maatwerk. Voor jullie vriendenactiviteit bijvoorbeeld. Stuur ons nu jouw vraag en je ontvangt snel antwoord.