fbpx

URBEX FOTOREIS ARMENIË 31 aug – 7 sept 2024

Ga mee naar prachtig Armenië en ontdek een van de laatste Sovjet schatkamers

Unieke reis, unieke kans

Ervaar vrijheid en de mooiste urbex in dit bijzondere land. Deuren die voor anderen gesloten blijven gaan open voor ons. Ontdek urbex zonder vandalisme, zonder graffiti en vol van Sovjet historie. Ga mee met onze urbex fotoreis die we in 2024 opnieuw organiseren. Je krijgt alle tijd om op de locaties te fotograferen.. Alle urbex in Armenië wordt bewaakt. Het is daarom heel moeilijk en onverstandig zelf te gaan urbexen. Hanzebeeld heeft afspraken kunnen maken met de eigenaars waardoor we unieke mogelijkheden hebben gecreëerd.

 Daarbij ben je in een van de meest bijzondere en mystieke landen van de wereld en combineren we dat uiteraard met de belangrijkste hoogtepunten.

Ga mee! We gaan met een kleine groep enthousiastelingen en met goede, ervaren begeleiding. Er zijn geen workshops of instructies en je hebt alle vrijheid.

Voor wie?

De gevraagde fysieke inspanning zal beperkt zijn. Deze reis is daarom geschikt voor jong tot oud. Belangrijk is dat je van urbex fotografie houdt  en wat verder wil kijken dan de bekende wegen.

Wanneer

Aankomstdatum is zaterdag 31 augustus 2024. Het programma eindigt op zaterdag 7 september. Je bent uiteraard vrij om ervoor/erna zelf nog verder te reizen. Daar kunnen we je altijd tips bij geven.

Wat gaan we doen?

Armenië is een voormalig Sovjet-land waar nog veel van de Sovjets te vinden is. Verlaten cultuurhuizen, fabrieken, sanatoria, kloosters, pioneer kampen en volop Sovjet kunst. Het is er allemaal en volop. Hanzebeeld heeft samen met Centraltour een verzorgd programma opgezet waarbij alles voorbij komt. Nagenoeg alle plekken in Armenie worden bewaakt en met al deze mensen is toegang overeen gekomen. Je kunt dus in alle rust foto’s maken op unieke plekken die normaal echt niet toegankelijk zijn.

Alleen urbex?

Urbex is het belangrijkste onderdeel van deze reis, maar het land kent zoveel schoonheid dat we daar een goede mix van hebben gemaakt. 

urbex foto tour Armenië
urbex foto tour armenie tv

Hoe ziet de dag eruit?

Nadat we wakker worden in onze prima, maar niet overdadig luxe verblijf, ontbijten we en vertrekken we naar de eerste locatie. We zullen per dag verschillende locaties aan doen. ‘s Avonds zijn we weer op een andere verblijfplaats en bekijken we elkaars foto’s.

Wat neem je mee?

Je fotocamera (er gaat één reservecamera mee) met extra batterijen + oplader, een statief, een zaklamp, stevige schoenen en alles wat je normaal ook mee zou nemen.

Wat kost het?

De prijs voor de reis zoals hier aangeboden is € 1.650 p.p. Wil je een privé trip boeken? Dat kan. Mail dan naar info@hanzebeeld.nl

Inclusief

Deze reis is inclusief overnachting (2 persoons kamer, 1 persoons tegen meerprijs € 250) met ontbijt, 6 x lunch en diner, hotel transfer, lokaal vervoer, begeleiding, toegang tot gezamenlijk bezochte locaties en CO2 compensatie voor Trees for All.

Niet inbegrepen

De heen- en terugreis, tussendoortjes, alcoholische dranken, fooien, persoonlijke uitgaven, evt toegangsgelden niet gezamenlijk bezochte locaties, reis- en annuleringsverzekering (verplicht), bijdrage garantiefonds GGTO €9,00, reserveringskosten € 19.

urbex foto tour armenie fabriek factory
urbex foto tour armenie stoel verlaten fabriek

 

Deze reis heeft een vertrekgarantie. Je kunt dus al direct je vliegtickets boeken. We kunnen je hierbij adviseren.

Elke urbex fotoreis Armenië wordt voorafgegaan door een deelnemersbijeenkomst.

Mocht de reis onverhoopt niet door kunnen gaan dan ontvang je binnen 3 dagen je geld terug, minus reserveringskosten en calamiteitenfonds kosten.

Armeense begeleiding

Hanzebeeld werkt samen met Centraltour, het bedrijf van Nvard Melkonyan. Zij zal de volledige reis bij ons gezelschap aanwezig zijn, net als urbex fotograaf Wim Robbertsen. Er is volop persoonlijke begeleiding, indien gewenst. Nvard spreekt goed Engels, Russisch en Farsi.

Ervaren gids

Nvard is een ruim ervaren gids in heel Armenië. Ze is een lopende encyclopedie en weet veel achtergronden van wat je ziet. Van geschiedenis tot cultuur tot geografie en politiek. Ze heeft ruime ervaring in het begeleiden van groepen tot 25 man.

Enorm netwerk

Soms lijkt het wel of Nvard iedereen in Armenië kent. Feit is dat ze altijd weer een lijntje kan leggen als het nodig is.

urbex photo trip Armenia centraltour
urbex foto tour armenie sovjet pioneer camp

Tijdelijke reservering?

Je kunt ook kosteloos een tijdelijke reservering voor de Urbex fotoreis Armenië maken. Mail hiervoor je contactgegevens en al je andere vragen naar info@hanzebeeld.nl voorlopige reservering is 48 uur geldig. Mocht in de tussentijd de groep te groot worden dan nemen we direct contact met je op.. Hanzebeeld is aangesloten bij garantiefonds GGTO.

Kun je niet mee?

Mocht je niet meekunnen van 31 augustus tot en met 7 september 2024, waarom ga je dan niet mee met een van onze fotoreizen in 2025? Laat weten dat je geïnteresseerd bent door te mailen naar info@hanzebeeld.nl

Het land Armenië

Armenië is een hooggelegen land in het zuiden van de Kaukasus. Het was het eerst christelijke land op aarde. Veel unieke kerken en kloosters stammen ook uit die tijd (vanaf de vierde eeuw). De hoofdstad Jerevan is de bruisende stad waar alles begint. De mix van natuur en cultuur, samen met de meest gastvrije mensen maakt het tot een ideaal vakantieland.

Cultuur

In de Armeense cultuur tref je vele invloeden aan. Het land is wisselend overheerst door Perzen, Mongolen, Russen, etc. Ook de Sovjetunie heeft duidelijke elementen aan de huidige cultuur toegevoegd. De Armenen zijn trots op hun oude cultuur.

Natuur

Armenië grenst niet aan een zee, maar heeft wel enkele meren, waaronder het grote Sevanmeer. Van bergen van ruim 4000 meter tot uitgestrekte lege dalen met snelstromende rivieren en natuurparken… adembenemend

Klimaat

Omdat Armenië relatief hoog ligt en niet aan zee is de luchtvochtigheid niet zo hoog. De zomers zijn er warm, de winters zijn er koud. Daartussenin is het er uiterst aangenaam.

Ook interessant: onze foto workshops 

 • fototour-doesburg-kade-hanzebeeld

  Workshop avond fotografie

  Vanaf: 39
 • Hanzebeeld workshop smartphone fotografie

  Workshop smartphone fotografie

  Vanaf: 39
 • workshop straatfotografie Doesburg

  Workshop straatfotografie

  Vanaf: 25
 • workshop basisfotografie hanzebeeld

  Workshop basisfotografie

  Vanaf: 79

Hanzebeeld levert graag maatwerk. Voor jullie vriendenactiviteit bijvoorbeeld. Stuur ons nu jouw vraag en je ontvangt snel antwoord.