fbpx

Programma urbex fotoreis Armenië per dag

Dag 1: aankomst Yerevan

Ons programma van de urbex fotoreis Armenië begint in Yerevan. In de avond ontmoeten we elkaar, samen met Nvard van Central Tour, in één van de gezellige restaurants in bruisend Yerevan. Jullie krijgen allerlei praktische dingen voor dag 2 te horen. Na afloop wandelen we door Yerevan en gaan we richting ons hotel.

Programma urbex fotoreis Armenië

Dag 2: Khor Virap, Noravank, verlaten Sovjet textielfabriek

Na een lekker ontbijt maken we kennis met elkaar. We (Hanzebeeld en Central Tours & Travel) vertellen jullie wat we precies gaan doen. Hierna vertrekken we ‘s morgens vanuit ons hotel in Yerevan en rijden via het Khor Virap en Noravank klooster naar onze eerste urbex locatie. Deze eerste locatie is een grote Sovjetfabriek. Dit is geen leeg gebouw maar een plek waar nog ontzettend veel staat. Een prachtige locatie en meteen een van de hoogtepunten van deze reis. Een half uur rijden van Noravank overnachten we in ons hotel.

Khor Virap Armenia
urbex fotoreis armenie fabriek

Dag 3: Karavanserai, kloosters en kabelbaan bedieningsgebouw

We verlaten ons hotel en rijden via de prachtige Selim pas en langs het meer van Sevan. Onderweg stoppen we bij een verlaten karavanserai uit 1322 en bij één van de prachtig gelegen kerken uit 874. Deze dag rijden we meer dan de andere dagen en eindigen bij een verlaten Sovjet kabelbaan bedieningsgebouw. We rijden vervolgens door naar ons hotel in de bergen, in Haghpat. Je kunt hier heerlijk ontspannen, van het uitzicht genieten of het oude klooster (10e eeuw, Unesco) in het dorp bezoeken. En we kunnen van elkaars foto’s genieten! 

urbex kabelbaan

Dag 4: Enorm fabrieksterrein, Unesco klooster Sanahin en Mikoyan huismuseum

Vandaag bezoeken we een spectaculair fabrieksterrein met ontzettend veel mogelijkheden. Een hoogtepunt van deze trip als het gaat om urbex industrie. Maar eerst bezoeken we het mystieke Sanahin kloostercomplex en het huismuseum van de ontwerpers van onder andere de Mig. We eindigen onze dag in ons heerlijke hotel in Haghpat. Daar kunnen we heerlijk ontspannen en de foto’s bewerken en/of met elkaar delen.

urbex fotoreis armenie staalfabriek
mikoyan museum

Dag 5: Sovjet pioneerkamp, Stalin stijl verlaten fabriek, verlaten Sovjet trein

We zetten onze tocht voort richting het zuiden en bezoeken een paar unieke locaties. We bezoeken een van de mooiste, verlaten Sovjet pionierskampen van Armenië en duiken een verlaten en werkende Sovjet fabriek in. We overnachten in de buurt van Amberd.

urbex fotoreis armenie sovjet pioneer
urbex factory Armenia
train Armenia

Dag 6: Verlaten radiotelescoop met bedieningsgebouw, Amberd kasteel

Een droom van een urbex locatie. Een unieke locatie op wereldschaal waar we niet alleen de telescoop kunnen fotograferen maar ook de gebouwen en het bedieningsgebouw (nooit gebruikt, maar helemaal compleet) in kunnen. Onderweg maken we een uitstapje naar het verlaten Amberd kasteel. Een verlaten kasteel uit de tiende eeuw op een waanzinnige locatie in de bergen. We bezoeken ook het prachtig gelegen Tegher klooster en rijden hierna terug naar Yerevan en genieten we van een heerlijke avond. 

urbex fotoreis armenie telescoop
urbex telescope control room
Aragats mountain in Armenia. Urbex fotoreis Armenië

Dag 7: Garni tempel, Geghard klooster, urbex in Yerevan

We vertrekken deze dag vanuit ons hotel in Yerevan richting de Romeinse tempel in Garni (uit 77). Een uniek gebouw op een prachtige locatie. We bezoeken ook het in de rotsen uitgehakte klooster van Gehard (Unesco). Een complex wat zijn oorsprong al in de vierde eeuw heeft. We genieten van een heerlijke lunch en gaan terug naar Yerevan. Voor hen die mee willen bezoeken we een verlaten sanatorium in een van de wijken van Yerevan. Een unieke plek. We sluiten de avond af met een heerlijk afscheidsdiner in een van Yerevans gezellige restaurants. Na de volgende nacht is het programma van deze reis afgelopen. U kunt natuurlijk nog veel meer gaan verkennen. We geven u graag advies. Het ‘programma urbex fotoreis Armenië’ kan in overleg aangevuld of veranderd worden.

urbex fotoreis armenie yerevan

Hanzebeeld levert graag maatwerk. Voor jullie vriendenactiviteit bijvoorbeeld. Stuur ons nu jouw vraag en je ontvangt snel antwoord.