fbpx

CULTUUR FOTOREIS ARMENIË

Armenië is een schatkamer voor cultuurliefhebbers die graag fotograferen. Ga mee!

Fotogeniek en onbekend: Armenië is the place to be

Fotografeer je graag mooie gebouwen, kerken, monumenten die je tegenkomt op je reis, maar is er meestal weinig tijd ze goed te fotograferen?

Hanzebeeld organiseert in 2024 de cultuur fotoreis naar Armenië. Je krijgt alle tijd om fantastische plekken te fotograferen en je krijgt hierbij alle informatie over wat je ziet. Daarmee is deze fotoreis een combinatie van genieten, fotograferen en kennismaking met een uniek en mystiek land.

Ga mee! We gaan met een kleine groep enthousiastelingen en met goede, ervaren begeleiding.

De groep

Wij reizen alleen met kleine gezelschappen van minimaal 3 en maximaal 10 deelnemers. Zo is er alle tijd, zijn we flexibel en kunnen we beter en meer met elkaar delen. Elke reis wordt voorafgegaan door een deelnemersbijeenkomst.

Voor wie?

De gevraagde fysieke inspanning zal beperkt zijn. Deze reis is daarom geschikt voor jong tot oud. Belangrijk is dat je van fotografie en cultuur houdt en wat verder wil kijken dan de bekende wegen.

Wanneer

Ben je geïnteresseerd en ben je met drie personen? Dan kunnen we samen zoeken naar een geschikte datum. Wanneer er een datum bekend is en anderen kunnen ook mee, dan zullen we dat hier kenbaar maken. Interesse? Mail nu naar info@hanzebeeld.nl 

Wat gaan we doen?

Armenië is een voormalig Sovjet-land waar nog veel van de Sovjets te vinden is. Maar het is bovenal het oudste christelijke land. Reeds in 301 werd het land een christelijke staat. Er zijn nog diverse kerken vanuit de vierde eeuw te vinden. Die zullen we zeker bezoeken. Hanzebeeld heeft sament met Centraltour een verzorgd programma opgezet waarbij we de allermooiste en meest fotogenieke plekken bezoeken. De reis is volledig verzorgd. Van overnachtingen, maaltijden tot vervoer. Belangrijk element in de reis is dat we echt de tijd nemen om op de verschillende locaties de meest unieke foto’s te maken.

Alleen cultuur?

Cultuur is het belangrijkste onderdeel van deze reis, maar het land kent zoveel schoonheid dat we daar een goede mix van hebben gemaakt. Bespreekbaar zijn natuurreservaten en urbex locaties.

Khachkar cross stone Lake Sevan Armenia cultuur fotoreis Armenië
Field Armenia cultuur fotoreis Armenië

Hoe ziet de dag eruit?

Nadat we wakker worden in ons comfortabele verblijf, ontbijten we en vertrekken we naar de eerste locatie. We zullen per dag verschillende locaties aan doen en de tijd nemen voor een heerlijke lunch. ‘s Avonds zijn we weer op een andere verblijfplaats en bekijken we elkaars mooiste foto’s.

Wat neem je mee?

Je fotocamera (er gaat één reservecamera mee) met extra batterijen + oplader, een statief, stevige schoenen en alles wat je normaal ook mee zou nemen.

Wat kost het?

De prijs voor de reis zoals hier aangeboden is € 1.595 p.p.

Inclusief

Deze reis is inclusief 8 overnachtingen (2 persoons kamer, 1 persoons tegen meerprijs € 250) met 6 x ontbijt, 8 x lunch (met 1 x wijnproeven), 7 x diner, hotel transfer, lokaal vervoer, begeleiding, toegang tot gezamenlijk bezochte locaties en CO2 compensatie voor Trees for All.

Niet inbegrepen

De heen- en terugreis, tussendoortjes, fooien, persoonlijke uitgaven, evt toegangsgelden niet gezamenlijk bezochte locaties, reis- en annuleringsverzekering (verplicht), bijdrage garantiefonds GGTO € 9,00, reserveringskosten € 19.

Tatev monastery Armenia cultuur fotoreis Armenië
cultuur fotoreis Armenië

Hoe werkt Hanzebeeld?

Wil je mee en ben je met 3 of meer personen? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen spoedig contact met je op.

Elke reis wordt voorafgegaan door een deelnemersbijeenkomst in onze studio en werkruimte hartje Doesburg.

11 + 15 =

Armeense begeleiding

Hanzebeeld werkt samen met Centraltour, het bedrijf van Nvard Melkonyan. Zij zal de volledige reis bij ons gezelschap aanwezig zijn, net als Hanzebeeld eigenaar Wim Robbertsen. Er is volop persoonlijke begeleiding, indien gewenst. Nvard spreekt goed Engels, Russisch en Farsi.

Ervaren gids

Nvard is een ruim ervaren gids in heel Armenië. Ze is een lopende encyclopedie en weet veel achtergronden van wat je ziet. Van geschiedenis tot cultuur tot geografie en politiek. Ze heeft ruime ervaring in het begeleiden van groepen tot 25 man.

Enorm netwerk

Soms lijkt het wel of Nvard iedereen in Armenië kent. Feit is dat ze altijd weer een lijntje kan leggen als het nodig is.

GGTO

Info? Of tijdelijke reservering?

Je kunt kosteloos een tijdelijke reservering voor deze fotoreis Armenië maken, mits je met een groepje van minimaal 3 personen bent. Mail hiervoor je contactgegevens en al je andere vragen naar info@hanzebeeld.nl Je voorlopige reservering is 48 uur geldig. Hanzebeeld is aangesloten bij garantiefonds GGTO.

Het land Armenië

Armenië is een hooggelegen land in het zuiden van de Kaukasus. Het was het eerst christelijke land op aarde. Veel unieke kerken en kloosters stammen ook uit die tijd (vanaf de vierde eeuw). De hoofdstad Jerevan is de bruisende stad waar alles begint. De mix van natuur en cultuur, samen met de meest gastvrije mensen maakt het tot een ideaal vakantieland.

Cultuur

In de Armeense cultuur tref je vele invloeden aan. Het land is wisselend overheerst door Perzen, Mongolen, Russen, etc. Ook de Sovjetunie heeft duidelijke elementen aan de huidige cultuur toegevoegd. De Armenen zijn trots op hun oude cultuur.

Natuur

Armenië grenst niet aan een zee, maar heeft wel enkele meren, waaronder het grote Sevanmeer. Van bergen van ruim 4000 meter tot uitgestrekte lege dalen met snelstromende rivieren en natuurparken… adembenemend

Klimaat

Omdat Armenië relatief hoog ligt en niet aan zee is de luchtvochtigheid niet zo hoog. De zomers zijn er warm, de winters zijn er koud. Daartussenin is het er uiterst aangenaam.

Ook interessant: onze foto workshops 

 • fototour-doesburg-kade-hanzebeeld

  Workshop avond fotografie

  Vanaf: 39
 • Hanzebeeld workshop smartphone fotografie

  Workshop smartphone fotografie

  Vanaf: 39
 • workshop straatfotografie Doesburg

  Workshop straatfotografie

  Vanaf: 25
 • workshop basisfotografie hanzebeeld

  Workshop basisfotografie

  Vanaf: 79

Hanzebeeld levert graag maatwerk. Voor jullie vriendenactiviteit bijvoorbeeld. Stuur ons nu jouw vraag en je ontvangt snel antwoord.