fbpx

URBEX FOTOREIS ARMENIË SEPTEMBER 2024

Ga mee naar prachtig Armenië en ontdek een van de laatste Sovjet schatkamers

Unieke reis, unieke kans

Houd je van urbex en zou je het liefst je reis naar een prachtig land willen combineren met werkelijk unieke urbexlocaties? Hanzebeeld organiseert in 2024 opnieuw de ‘Urbex fotoreis Armenië’ waar je alle tijd krijgt om plekken te fotograferen waar je normaal niet komt. Hierbij is er veel van de Sovjet historie te ontdekken en doe je werkelijk een stap terug in de tijd. Alle urbex in Armenië wordt bewaakt. Het is daarom heel moeilijk en onverstandig zelf te gaan urbexen. Hanzebeeld heeft afspraken kunnen maken met de eigenaars waardoor we unieke mogelijkheden hebben gecreëerd.

 Daarbij ben je in een van de meest bijzondere en mystieke landen van de wereld en combineren we dat uiteraard met de belangrijkste hoogtepunten.

Ga mee! We gaan met een kleine groep enthousiastelingen en met goede, ervaren begeleiding. Er zijn geen workshops of instructies en je hebt alle vrijheid.

Urbex fotoreis Armenië telescope control room

De groep

Wij reizen alleen met kleine gezelschappen van minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers. Zo is er alle tijd, zijn we flexibel en kunnen we beter en meer met elkaar delen. Elke reis wordt voorafgegaan door een deelnemersbijeenkomst.

Voor wie?

De gevraagde fysieke inspanning zal beperkt zijn. Deze reis is daarom geschikt voor jong tot oud. Belangrijk is dat je van urbex fotografie houdt  en wat verder wil kijken dan de bekende wegen.

Wat gaan we doen?

Armenië is een voormalig Sovjet-land waar nog veel van de Sovjets te vinden is. Verlaten cultuurhuizen, fabrieken, sanatoria, kloosters, pioneer kampen en volop Sovjet kunst. Het is er allemaal en volop. Hanzebeeld heeft samen met Centraltour een verzorgd programma opgezet waarbij alles voorbij komt. Nagenoeg alle plekken in Armenie worden bewaakt en met al deze mensen is toegang overeen gekomen. Je kunt dus in alle rust foto’s maken op unieke plekken die normaal echt niet toegankelijk zijn.

Alleen urbex?

Urbex is het belangrijkste onderdeel van deze reis, maar het land kent zoveel schoonheid dat we daar een goede mix van hebben gemaakt. 

urbex foto tour Armenië
urbex foto tour armenie tv

Hoe ziet de dag eruit?

Nadat we wakker worden in onze prima, maar niet overdadig luxe verblijf, ontbijten we en vertrekken we naar de eerste locatie. We zullen per dag verschillende locaties aan doen. ‘s Avonds zijn we weer op een andere verblijfplaats en bekijken we elkaars mooiste foto’s.

Wat kost het?

Deze reis is volgeboekt. Wil je een privé trip boeken? Dat kan. Mail dan naar info@hanzebeeld.nl

Inclusief

Deze reis is inclusief overnachting (2 persoons kamer, 1 persoons tegen meerprijs € 250) met ontbijt, 6 x lunch en diner, hotel transfer, lokaal vervoer, begeleiding, toegang tot gezamenlijk bezochte locaties en CO2 compensatie voor Trees for All.

Niet inbegrepen

De heen- en terugreis, tussendoortjes, alcoholische dranken, fooien, persoonlijke uitgaven, evt toegangsgelden niet gezamenlijk bezochte locaties, reis- en annuleringsverzekering (verplicht), bijdrage garantiefonds GGTO €9,00, reserveringskosten € 19.

urbex foto tour armenie fabriek factory
urbex foto tour armenie stoel verlaten fabriek

Hoe werkt Hanzebeeld?

Ga je ook mee? Vul onderstaande velden in, dan nemen we contact met je op voor de aanbetaling van 45%. Zijn er op april 4 of meer belangstellenden dan krijg je een bericht dat je vliegtickets kunt boeken. We kunnen je hierbij adviseren.

Elke urbex fotoreis Armenië wordt voorafgegaan door een deelnemersbijeenkomst in onze studio en werkruimte hartje Doesburg.

Mocht de reis onverhoopt niet door kunnen gaan dan ontvang je binnen 3 dagen je geld terug, minus reserveringskosten en calamiteitenfonds kosten.

14 + 4 =

Armeense begeleiding

Hanzebeeld werkt samen met Centraltour, het bedrijf van Nvard Melkonyan. Zij zal de volledige reis bij ons gezelschap aanwezig zijn, net als urbex fotograaf Wim Robbertsen. Er is volop persoonlijke begeleiding, indien gewenst. Nvard spreekt goed Engels, Russisch en Farsi.

Ervaren gids

Nvard is een ruim ervaren gids in heel Armenië. Ze is een lopende encyclopedie en weet veel achtergronden van wat je ziet. Van geschiedenis tot cultuur tot geografie en politiek. Ze heeft ruime ervaring in het begeleiden van groepen tot 25 man.

Enorm netwerk

Soms lijkt het wel of Nvard iedereen in Armenië kent. Feit is dat ze altijd weer een lijntje kan leggen als het nodig is.

urbex photo trip Armenia centraltour
urbex foto tour armenie sovjet pioneer camp

De reis volgeboekt, maar wil je wel mee op een urbex fotoreis? 

Ga mee in juni of op jouw moment! Laat weten dat je geïnteresseerd bent door te mailen naar info@hanzebeeld.nl

Het land Armenië

Armenië is een hooggelegen land in het zuiden van de Kaukasus. Het was het eerst christelijke land op aarde. Veel unieke kerken en kloosters stammen ook uit die tijd (vanaf de vierde eeuw). De hoofdstad Jerevan is de bruisende stad waar alles begint. De mix van natuur en cultuur, samen met de meest gastvrije mensen maakt het tot een ideaal vakantieland.

Cultuur

In de Armeense cultuur tref je vele invloeden aan. Het land is wisselend overheerst door Perzen, Mongolen, Russen, etc. Ook de Sovjetunie heeft duidelijke elementen aan de huidige cultuur toegevoegd. De Armenen zijn trots op hun oude cultuur.

Natuur

Armenië grenst niet aan een zee, maar heeft wel enkele meren, waaronder het grote Sevanmeer. Van bergen van ruim 4000 meter tot uitgestrekte lege dalen met snelstromende rivieren en natuurparken… adembenemend

Klimaat

Omdat Armenië relatief hoog ligt en niet aan zee is de luchtvochtigheid niet zo hoog. De zomers zijn er warm, de winters zijn er koud. Daartussenin is het er uiterst aangenaam.

Ook interessant: onze foto workshops 

 • fototour-doesburg-kade-hanzebeeld

  Workshop avond fotografie

  Vanaf: 39
 • Hanzebeeld workshop smartphone fotografie

  Workshop smartphone fotografie

  Vanaf: 39
 • workshop straatfotografie Doesburg

  Workshop straatfotografie

  Vanaf: 25
 • workshop basisfotografie hanzebeeld

  Workshop basisfotografie (2024)

  Vanaf: 79

Hanzebeeld levert graag maatwerk. Voor jullie vriendenactiviteit bijvoorbeeld. Stuur ons nu jouw vraag en je ontvangt snel antwoord.