fbpx

Programma fotoreis Georgië en Armenië

Dag 1: aankomst

Ons programma van de fotoreis naar Georgië en Armenië begint in Yerevan. In de avond ontmoeten we elkaar, samen met Nvard van Central Tour, in één van de gezellige restaurants in bruisend Yerevan. Jullie krijgen allerlei praktische dingen voor dag 2 te horen. Na afloop wandelen we door Yerevan en gaan we richting ons hotel.

Dag 2: Yerevan, Garni en Geghard

Yerevan zelf kent vele bijzondere culturule objecten. De stad bestaat al duizenden jaren en dat voel je. We bezoeken de Blauwe Moskee, het genocide monument, de cascade, het victory park en de St Gregor de Illuminator kathedraal. In de middag bezoeken we de fotogenieke Romeinse tempel uit 77 in Garni en het Unesco klooster van Geghard. We slapen in ons hotel in Yerevan.

Garni temple Armenia
Geghard monastery

Dag 3: Khor Virap, urbex textielfabriek, Noravank

We verlaten Yerevan vroeg in de morgen en gaan op weg naar een iconische plek: Khor Virap. Dit klooster ligt pal voor de machtige Ararat (ruim 5000 m) en is een bijzonder fotogenieke plek. We vervolgen onze weg voor een bijzonder bezoek aan een verlaten, maar nog geheel gevulde, textielfabriek uit de Sovjet-Unie. Een fotogeniek unicum. Na een heerlijke lunch rijden we voor het vallen van de avond naar een van de verborgen kloosters van Armenie: Noravank. Midden in de (rode) bergen en alleen bereikbaar via een nauwe kloof. We willen hier zijn met zonsondergang. Een magisch moment. We rijden naar Yeghegis om aldaar te overnachten. 

Khor Virap monastery. Urbex fotoreis Armenië
urbex factory Hanzebeeld Armenia
Noravank monastery Armenia Programma cultuur fotoreis Armenië

Dag 4: Selim pas, Sevan meer, Sanahin en Haghpat

Vanuit Yeghegis rijden we de prachtige Selim pas op. Het uitzicht, het landschap, de kleuren…het is overweldigend. Onderwerg stoppen we bij de eeuwenoude Orbelian caravanserai. Wanneer we de bergen uitkomen, bereiken we het mooi gelegen Sevan meer. Hier bezoeken we een iconisch gelegen kerk. Een prachtige plek om te fotograferen. Deze dag staat verder in het teken van een paar van de allermooiste kloosters en kerken op de mooiste plekken van Armenië. Haghpat en Sanahin (beide Unesco) zijn plekken waar je even moet landen. De tijd moet nemen om alles te zien, de mooiste foto’s te maken en te genieten van de mystiek en schoonheid van de plek. We overnachten in Haghpat, midden in de bergen en met prachtig uitzicht.

Fotoreis Armenië en Georgië
Sevannavank church Programma cultuur fotoreis Armenië
Haghpat monastery Armenia Programma cultuur fotoreis Armenië

Dag 5: Tbilisi en Akhmeta

We verlaten Haghpat en rijden vervolgens richting Georgië. Rond het middaguur bereiken we Tbilisi zodat we een gedeelte van de middag over hebben om door het oude Tbilisi te slenteren, de prachtige oude huizen te fotograferen en te wennen aan ons nieuwe land: Georgië. We overnachten in Akhmeta. 

Tbilisi
Tbilisi oude stad
Akhmeta Georgia

Dag 6: Kvetera, Jinvali en Khevsureti

We gaan op weg naar een van de meest unieke en afgezonderde gebieden van Eurasië. De weg erheen gaat niet vanzelf. Onze ervaren chauffeur kent deze weg op zijn duimpje en brengt ons allereerst langs Kvetera. Deze oude (8e eeuw) vestingstad in Kakheti herbergt een prachtige kerk uit de tiende eeuw. Hier kun je heerlijk rondlopen en fotograferen. We rijden nog een keer richting de bewoonde wereld om bij de Jinvali dam te stoppen. Een prachtig uitzicht en uiteraard voorzien van een prachtige kerk. En dan begint onze spectaculaire reis hoog de de Grote Kaukasus bergen in. De route erheen is adembenemend. Je kunt je niet voorstellen dat er nog mensen wonen in dit gebied. Toch is dat het geval. We eindigen dan ook in het middeleeuwse en geforticeerde Shatili. Adembenemend en fotogeniek van werkelijk alle kanten. Een hoogtepunt van onze reis. We overnachten op deze unieke plek. 

Kvetera kerk
Jinvali
Kvareli

Dag 7: Shatili, Mutso, Arkhoti, Abudelauri meren en Mtskheta

We rijden nog verder door langs de grens met de Russische Federatie om te eindigen in Mutso. Ooit een belangrijke buitenpost in het koninkrijk van Kakheti. Een prachtige, desolate en mysterieuze plek, hoog in de bergen. We rijden terug in de schaduw van de Arkhoti berg en oogverblindende Abudelauri meren. Deze zijn er in allerlei kleuren. We bezoeken de meest toegankelijke. Hierna rijden we langzaam de bergen uit, Tbilisi voorbij, om in Mtskheta onze eindbestemming te vinden. Hier overnachten we en bezoeken we een van de belangrijkste en mooiste kerken van het land.

Khevsureti Fotoreis Armenië en Georgië
Mutso
Abudelauri Lakes

Dag 8: Motsameta, Gelati en Kutaisi

We rijden vandaag naar het westen en bezoeken de prachtige martelaarskerk van Motsameta. Een unieke plek en heiligdom voor de Georgiërs. Nadat we dit klooster uit de 11e eeuw verlaten bezoeken we het eveneens 11e eeuws kerkcomplex van Gelati. Dit UNESCO gebouw vervult in de geschiedenis van Georgië een belangrijke en voorname plaats. Je kunt er heerlijk rondlopen opzoek naar de meest fotogenieke spot. We sluiten de dag en de reis gezamenlijk af in gezellig Kutaisi en overnachten hier ook. 

Motsameta
Gelati Georgia
Kutaisi

Dag 9: Kutaisi, vertrek

Dit is de laatste dag van onze fotoreis naar Armenië en Georgie. Hier eindigt ons programma van de fotoreis naar Georgië en Armenië. Iedereen gaat op eigen gelegenheid verder of terug naar huis. Er zijn rechtstreekse vluchten vanuit Kutaisi naar bijvoorbeeld Dortmund.

Hanzebeeld levert graag maatwerk. Voor jullie vriendenactiviteit bijvoorbeeld. Stuur ons nu jouw vraag en je ontvangt snel antwoord.